Останнім часом багато дієтологів та прихильників здорового харчування говорять про мікрогрін
Так називають молоді пагони овочів та зелені (5-10 днів). В них до 40 разів більше корисних речовин та елементів, ніж у зрілих овочах. Знайти мікрогрін в магазині досить складно, до того ж, часто виробники обробляють насіння перед посадкою, що погіршує корисні властивості зелені.
Краще вирощувати мікрогрін удома – встановити ящик із пагонами кінзи, руколи, редиски, гороху, соняшника і т. д. можна прямо на балконі чи підвіконні.
Правда, тут слід враховувати декілька нюансів:
Насіння.
Підійде будь-яке. У всіх паростках маса вітамінів та інших корисних елементів. Важливо лиш, щоб насіння було необробленим.
Як садити.
Найпростіший варіант – наповнити ємність (наприклад, пластиковий контейнер) грунтом. Поверх землі кладемо насіння (його слід замочити на ніч, так зелень краще проросте) з розрахунком 10 насінин на 3 см2, зверху посипаємо 1 см землі. Грунт зволожуємо (краще використовувати пульверизатор, щоб не перестаратись), контейнер накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце з хорошим освітленням.
Особливості догляду.
Коли з’являються пагони, плівку слід зняти. Щоб мікрогрін гарно ріс, важливо його зволожувати 1-2 рази на день. Грунт повинен бути вологим, але не мокрим — інакше з’явиться цвіль.
Як використовувати.
Приблизно за тиждень можна збирати врожай. Мікрозелень позитивно впливає на організм, сприяє виведенню токсинів та омолодженню, а також виступає ідеальним доповненням салатів чи основних страв.
Найкраще мікрогрін вживати свіжим.
 Якщо плануєте вирощувати мікрогрін, але не знаєте, з якої сторони приступитись, спеціалісти Домової служби завжди готові допомогти із встановленням квартирної грядки!